Ranking FINTECH GLOBAL

Ranking FinTech Global

INSURTECH100 to kolejna odsłona globalnego rankingu firm ze świata finansów i ubezpieczeń.  Panel ekspertów wybiera co roku 100 najbardziej innowacyjnych firm z całej branży InsurTech, czyli technologii usprawniających działanie branży ubezpieczeniowej.

Ranking ten obejmuje najbardziej nowatorskie firmy, które wykorzystują nowe technologie i działają w obszarze finansów, oferując konsumentom swoje usługi.

Mfind wśród najbardziej innowacyjnych firm branży InsurTech na świecie!

InsurTech 100 -  kryteria

W rankingu znalazły się firmy, które zostały najlepiej ocenione pod względem kilku kluczowych kryteriów. Brano pod uwagę między innymi znaczenie branżowe rozwiązywanego problemu, wzrost w zakresie pozyskanego kapitału, innowacje rozwiązań technologicznych, a także potencjalne oszczędności i poprawę wydajności. Nie bez znaczenia był także wpływ na zwiększenie przychodów generowanych przez klientów i oszczędności uzyskiwane przez nich dzięki korzystaniu z proponowanych przez firmę rozwiązań.

Lista 100 najbardziej innowacyjnych -  kto jeszcze?

Wyróżnienie dla mfind jest tym większe, że w rankingu nie znalazła się żadna inna firma z Polski, a wśród wytypowanych, uplasowały nie tylko kilkuosobowe startupy, ale także kilku prawdziwych potentatów branży. Na uwagę zasługuję między innymi Policybazaar.com, który jest flagową marką grupy firm PolicyBazaar.com. Firma jest najszybciej rozwijającą się internetową firmą konsumencką w Indiach i największym portalem internetowym i porównawczym w branży ubezpieczeniowej. Każdego roku stronę odwiedza ponad 100 milionów odwiedzających.

Na liście znajdziemy także Applied (największy na świecie dostawca systemów  do zarządzania agencjami oraz automatyzacji w branży ubezpieczeń), czy działający w Stanach Zjednoczonych BenefitMall, który obsługuje blisko 200 000 małych i średnich firm, w zakresie zarządzania świadczeniami pracowniczymi, płacami, kadrami itp.

Pełna lista wyróżnionych znajduje się na stronie FinTech Global.

Innowacje w mfind -  co dalej?

Wyróżnienie dla mfind traktujemy jako kolejny bodziec do rozwoju firmy -  mówi Bartłomiej Roszkowski, CEO mfind. Chcemy pomagać naszym klientom w dokonywaniu najlepszych wyborów ubezpieczeniowych, aby wzmacniać ich poczucie bezpieczeństwa. Chcemy, aby dzięki łatwo dostępnym i intuicyjnym produktom, szerokiej ofercie oraz naszemu wsparciu klienci znaleźli dopasowany do swoich potrzeb zakres ubezpieczenia w atrakcyjnej cenie i potrafili z niego skorzystać w razie zaistnienia szkody. Wierzymy, że mfind stanie się pierwszym wyborem dla wszystkich, którzy potrzebują ubezpieczenia -  nie tylko tego komunikacyjnego.

Aktualnie pracujemy nad personalizacją kontaktu z klientem poprzez algorytmy segmentacji, automatyzację pobierania danych i wyliczania składek -  mówi stojący na czele teamu deweloperów w mfind Jan Adamski  -  Te działania mają nas doprowadzić do miejsca, w którym będziemy najbardziej intuicyjną i nowoczesną porównywarką ubezpieczeniową, nie tylko w Polsce, ale także na tle firm działających w tej branży na całym świecie.  Miejsce w 100 najbardziej innowacyjnych firm świata w branży InsurTech, pokazuje, że jesteśmy bardzo blisko celu!

Ceny OC po III kwartale 2018 - jest DUŻO taniej! - Biuro Prasowe porównywarki OC/AC mfind.pl