Mfind startuje z porównywarką ubezpieczeń nieruchomości!

Mfind startuje z porównywarką ubezpieczeń nieruchomości!

Coraz więcej Polaków, z rozsądku lub konieczności decyduje się na zakup ubezpieczenia nieruchomości. Jak to zrobić tanio i dobrze?

Ze statystyk wynika, że już prawie 8 na 10 nieruchomości posiada ubezpieczenie. Eksperci tłumaczą ten fakt rosnącą świadomością ubezpieczeniową Polaków i popularnością kredytów hipotecznych, które wymuszają stosowanie ubezpieczeniowych instrumentów zabezpieczających dom lub mieszkanie finansowane za pomocą kredytu. Wartość składek z ubezpieczeń majątkowych, to ponad 32 mld złotych.

Jak Polacy kupują ubezpieczenie mieszkania?

Często... za szybko. Ciągle nie czytamy ze zrozumieniem umów i nie bardzo wiemy co mamy. Spora część konsumentów decyduje się na zakup ubezpieczenia nieruchomości za pośrednictwem banku, podczas załatwiania formalności kredytowych i w okresie późniejszym, dla świętego spokoju kontynuuje taką polisę.

Zdarza się jednak, że taka polisa jest znacznie droższa niż to co możemy samodzielnie znaleźć na rynku i ma uboższy zakres ochrony. Ubezpieczenie warto wybrać rozważnie i mądrze, bo tylko takie w pełni chroni nasz majątek.

Ile mogę oszczędzić na ubezpieczeniu mieszkania / domu korzystając z porównywarki mfind?

Na obowiązkowym ubezpieczeniu nieruchomości do kredytu hipotecznego, oferowanym przez banki, można sporo zaoszczędzić. Przeprowadziliśmy kalkulacje ubezpieczenia dla dwóch wariantów:

-  mieszkanie w Warszawie o wartości 350 tys złotych
-  dom w mazowieckim o wartości 650 tys złotych

W pierwszym wariancie za ubezpieczenie oferowane przez mBank ( ubezpieczycielem jest AXA) należy zapłacić miesięcznie 0,0065 % sumy ubezpieczenia -  roczna stawka za podstawową wersję takiego ubezpieczenia to więc 273 zł. Korzystając z porównywarki mfind, znaleźliśmy ubezpieczenie w Generali, o szerokim zakresie, powiększonym nawet o skutki rażącego niedbalstwa -  w cenie 145 zł rocznie.

Jeszcze większa jest różnica w stawce dla domu jednorodzinnego o wartości 650 tys w podwarszawskiej miejscowości. Tu za podstawową polisę w mBanku musimy rocznie zapłacić ponad 500 zł. Składka w Generali wyniesie 260 zł, a szeroka oferta z Warty, wzbogacona np. ubezpieczeniem torebki które chroni rzeczy noszone przy sobie między innymi, telefon, zegarek, laptop od rabunku, nie tylko w Polsce, ale też za granicą, wyniesie nas niecałe 300 zł rocznie.

W skali całego okresu użytkowania nieruchomości lub jej kredytowania są to naprawdę duże różnice. Warto także przypomnieć, że bank nie może zobligować kredytobiorcy do zakupu polisy u siebie -  taką ochronę możemy zorganizować samodzielnie.
Oferty prezentowane są w prosty i przejrzysty sposób

Porównywarka ubezpieczeń mfind - znajdź szybko to czego szukasz!

Nowa porównywarka ubezpieczeń nieruchomości mfind, to możliwość porównania ofert ubezpieczeniowych w paru krokach: jasno, czytelnie i szybko. Od razu widzisz ile zapłacisz i co otrzymasz w danym wariancie. Cały proces zajmuje zaledwie minutę, a zakup możesz dokończyć on line lub zamówić rozmowę z doradcą.

Aby uzyskać informacje o cenach i pakietach wystarczy podać dane dotyczące kodu pocztowego w obrębie którego znajduje się nieruchomość i jej szacunkową wartość, oraz wybrać wariant ochrony, który nas interesuje.

Oprócz oferty, klient otrzymuje klarowną opinię o produkcie

Porównywarka ubezpieczeń nieruchomości mfind - dla kogo?

Nasz produkt kierujemy do świadomych konsumentów, którzy chcą mieć dobrą ochronę swojego majątku, a jednocześnie nie chcą na niej przepłacać, ani spędzać wielu godzin na porównywaniu ofert ubezpieczycieli - mówi Bartosz Salwiński, współzałożyciel mfind.

Podobnie jak w przypadku ubezpieczeń komunikacyjnych oferty mogą się różnić od siebie bardzo znacznie -  ubezpieczyciele w tym przypadku rywalizują nie tylko ceną, ale i zakresem ochrony. Dobre ubezpieczenie nieruchomości sprawdzi się nie tylko wtedy kiedy w naszym domu wybuchnie pożar czy pęknie rura, ale także zapewni pomoc fachowca kiedy zajdzie konieczność wymiany zamka, czy konieczna będzie wizyta elektryka.

Porównywarka ubezpieczeń nieruchomości mfind działa pod adresem:

Ubezpieczenie mieszkania/domu- jak wybrać?