Mfind - najszybciej rosnącą porównywarką cen ubezpieczeń w Polsce!

Do 2020 roku, większość ubezpieczeń będzie sprzedawana przez internet. Oznacza to, że same ubezpieczenia komunikacyjne sprzedawane tym kanałem, wygenerują potencjał około 10 milionów polis i ponad 10 miliardów zebranej składki.  To olbrzymi rynek, który stale rośnie!

Mfind najszybciej rosnącą porównywarką!

Drugi rok sprzedaży polis (głównie komunikacyjnych) Mfind zamyka dobrym wynikiem. Blisko 30 mln zebranej składki w 2017 r. pozwala z optymizmem patrzeć w przyszłość, zwłaszcza, że statystyki odwiedzin strony stale rosną.

Polacy coraz częściej szukają ubezpieczenia w internecie, a w obliczu podwyżek, których doświadczyliśmy na przełomie 2015-2016r. trend ten znacznie przybrał na sile.

Od początku działalności firmy, mfind.pl odwiedziło ponad 10 mln osób, a wzrost ruchu rok do roku przekroczył 25 %.

Planowana na 2018 rok wartość sprzedaży to około 80 mln złotych.

mfind w liczbach-01.png

Jak działają porównywarki ubezpieczeń?

Porównywarki ubezpieczeń działają w Europie od kilku lat i w zależności od rynku, generują sprzedaż na poziomie kilkunastu, kilkudziesięciu procent ogółu polis. Idea, tak jak w przypadku Mfind, opiera się na dostarczeniu użytkownikowi pełnej informacji o  ubezpieczeniowej ofercie rynkowej.

Aby znaleźć najtańsze ubezpieczenie nie musisz przeglądać kilku stron, odwiedzać placówek lub agentów, w kilka chwil uzyskujesz informację o tym jaką polisę możesz kupić i co uzyskasz w zamian za opłacona składkę.

Pozwala to poczynić wyraźne oszczędności i nie przepłacać za produkt o takiej samej wartości/zakresie ochrony.

Z naszych symulacji wynika, że klient kupujący ubezpieczenie OC za pomocą porównywarki Mfind, oszczędza średnio ponad 500 zł! Suma oszczędności poczynionych przez klientów może być więc bardzo znaczna, a potencjał dla rozwoju ogromny! Polacy doceniają proste rozwiązania i nie lubią przepłacać, zwłaszcza że wzrost cen polis dał się nam znacząco we znaki. Warto pamiętać, że OC ma wszędzie taki sam zakres, dlatego wydawanie na polisę więcej niż to koniecznie, nie ma sensu.

Bartosz Salwiński, współzałożyciel Mfind.pl

MCI.EuroVentures kupuje węgierskiego lidera rynku insurtech – spółkę Netrisk.hu. Wartość współfinansowanej przez Mezzanine Management i Bank Gospodarstwa Krajowego transakcji wyniosła 56,5 mln euro. | MCI Capital S.A.

• Sprzedającym Netrisk jest fundusz Enterprise Investors, który był w nią zaangażowany od 2010 roku. • Po tej transakcji, fintech/insurtech jest jednym z

Perspektywy dla kanału directowego -  stabilny wzrost!

Zakup polisy u agenta, brokera lub bezpośrednio w towarzystwie ubezpieczeń jest wciąż najpopularniejszym kanałem sprzedaży. Jednak w opinii ekspertów, kanał direct, czyli przez telefon lub internet, będzie zyskiwał coraz więcej zwolenników.  Wpłynie na to choćby wprowadzana dyrektywa  o dystrybucji ubezpieczeń (IDD, ang. Insurance Distribution Directive). Nakłada ona na dystrybutorów ubezpieczeń wiele nowych obowiązków, takich jak rzetelne informowanie o cechach produktu, opłatach, zasadach wynagradzania pośredników przez towarzystwa ubezpieczeń. Dystrybutorzy będą musieli dokładnie analizować potrzeby klientów, by zaprezentować im jak najkorzystniejsze oferty.

Perspektywy do rozwoju są więc duże, a działania międzynarodowych funduszy i największych towarzystw ubezpieczeniowych inwestujących mocno w nowoczesne kanały dystrybucji, zdają się ten trend potwierdzać.

Koniec z podwyżkami cen OC? Ile zapłacimy za ubezpieczenie auta w 2018 roku? - Biuro Prasowe porównywarki OC/AC mfind.pl

Z najnowszego raportu porównywarki OC/AC mfind.pl wynika, że od stycznia 2017 roku do pierwszych dni roku 2018, średnie ceny obowiązkowych ubezpieczeń OC wzrosły zaledwie o 0,4%. Różnica w wysokości składki między najdroższą, a najtańszą ofertą dla tego samego kierowcy wynosi ponad 400 złotych!

mfind w liczbach-01.png

Mfind uruchamia program partnerski - zarabianie na ubezpieczeniach w sieci z dużym potencjałem!

Programy afiliacyjne w sieci nie są nowością, ale takiego, który w jednym miejscu skupiałby ofertę wielu ubezpieczycieli i proponował transparentny i banalnie prosty sposób rozliczeń, jeszcze nie było!